Rollei Lens Ball 90mm
Technische specificaties
Eancode Rollei Lens Ball 90mm
Kleur Standaard

Wat is een lensbal? Een lensbol is een hoogwaardige, volledig transparante massief glazen bol / glazen bol gemaakt van streeploos kristalglas , die ideaal geschikt is als fotografie-accessoire van een speciaal soort. Voor zowel professionele als amateurfotografen. Het functioneert met alle algemene DSLR's en DSLM's (reflexcamera's en spiegelloze camera's), smartphones en autofocus, evenals verschillende slimme fotografie-modi en ondersteuningsfuncties. Het hoogwaardige, bewerkte, gepolijste kristalglas heeft geen luchtbellen of luchtbellen en levert daarom altijd eersteklas, heldere beeldkwaliteit, met een breed scala aan creativiteit. Bovenal verkrijgen landschapsfoto's, foto's met water en architectuurfotografie een volledig nieuwe atmosfeer van adembenemende schoonheid en scherpte met glazen bolfotografie. Met een gewicht van 945 g kunt u onze glazen bol ook comfortabel in elke tas of rugzak wegbergen. Zo kunt u zelfs de grote variant van 9 cm nemen met jou op reisjes en fotografietours. De levering omvat ook een opbergtas voor de bescherming van je stevige glazen bal en een microvezeldoek voor het reinigen en verwijderen van vingerafdrukken en vuil voor het fotograferen. 

Voorwaarden en tips voor glazen balfotografie

 1. Reinigen en controleren van de glazen bol - de levering van onze glazen bollen omvat een microvezeldoek voor optimale reiniging van de bal voor het fotograferen. Vooral vingerafdrukken, die binnenkort verschijnen, kunnen op deze manier het beste worden verwijderd. Het is heel vervelend als u bepaal dat pas nadat u al minuten of uren op zoek bent geweest naar een onderwerp en de juiste hoek en afstand. Controleer daarom altijd de glazen bol voordat u gaat fotograferen.
 2. Instellen en positioneren - als u een onderwerp van uw keuze hebt geïdentificeerd, moet u de lensbal voor de opname instellen, als de glazen bol niet op de hand van een assistent wordt geplaatst. Vaak zijn er onregelmatigheden die van invloed zijn op de opstelling zoals holten in de gras, oneffen wegen of het handige zandstrand . Als het oppervlak erg glad is , is een opstelling met een hulpmiddel zoals een rubberen band of een rol plakband geschikt. Zorg er echter voor dat deze hulpmiddelen voldoende groot zijn, vooral in het geval van de 90 mm-variant, die een geschat gewicht heeft van één kilo. Tip voor expert: u kunt ook zout strooien op gladde oppervlakken om te voorkomen dat de glazen bol wegrollen.
 3. Lens - de focus in het geval van lensbalfoto's ligt natuurlijk op het onderwerp in de bal. Op deze manier wordt het typische effect van glasbalfotografie gecreëerd met name met een onduidelijke achtergrond. Daarom wordt een lens met een open sluiter aanbevolen (idealiter : 2.8) voor lage scherptediepte en een brandpuntsafstand tussen 24 en 35 mm .
 4. Camera-instellingen - hier kunnen ze een beetje afwijken. Als het onderwerp in de relatief kleine glazen bol en niet de glazen bol zelf, laat staan dat de achtergrond scherp en scherp moet zijn, is het zinvol om een extra macromodus te selecteren . Als de bal is niet in het midden van de foto, maar eerder op de rand geplaatst, bijvoorbeeld op de palm van je hand, dan moet de focus handmatig worden aangepast. Een instellingslimiet van dichtbij tussen 0,2 en 0,3 meter is hier geschikt. Op deze manier , je kunt de bal zelf in een van je handen houden en foto's maken met de andere. De ISO-waarde moet zo laag mogelijk zijnzodat het beeld niet "korrelig" wordt. Afhankelijk van het omgevingslicht kunnen de dingen hier natuurlijk variëren. De ruis wordt echter duidelijk zichtbaar vanaf een ISO-waarde van 750 - 800. De belichtingstijd en afstand tot de glazen bol varieert, afhankelijk van of u foto 's met de hand maakt of met een standaard.
 5. Met de hand fotograferen - als u de glazen bol uit de vrije hand wilt fotograferen, is het raadzaam om de sluitertijd in te stellen op 1/250 of 1/125, afhankelijk van het omgevingslicht. Bij een langere belichtingstijd is er ook een kans op onscherpte door het trillen van je hand. Dus in het geval van langere belichtingstijden, bijvoorbeeld voor foto's 's nachts of in de schemering, wordt een standaard dringend aanbevolen. Wees voorzichtig met glazenbal fotografie uit de vrije hand: de ballen zijn niet alleen relatief zwaar, maar ze zijn ook glad. Als je te veel op de camera concentreert, kunnen ze snel vallen en kapot gaan.
 6. Fotograferen met een standaard - vooral heeft een standaard het voordeel dat je de creativiteit kunt vergroten, die wordt geboden door een lensbal, verder door het gebruik van filterfotografie, bijvoorbeeld met ND-filters en CPL-filters. Zo kun je bijvoorbeeld je kunt fluweelzachte vloeiende effecten verkrijgen met ND64- of ND1000-filters , bijvoorbeeld in opnamen waarbij de lensbol zich in het water bevindt of anders wanneer je 's nachts fotografeert met lange belichtingstijden om mobiel licht te produceren. Blootstellingstijden van enkele seconden zijn echter nauwelijks haalbare vrije hand,omdat het beeld snel scherp wordt als gevolg van het trillen van je hand. Daarom is fotograferen met een standaard ook geschikt zodat je jezelf niet weerspiegelt in de glazen bol. Dit is vooral succesvol met telelenzen
 7. De reflectie voor de laatste keer controleren voordat u gaat fotograferen - positionering en het ontdekken van de optimale camerahoek zijn af en toe erg bewerkelijk Als je de juiste positie hebt gevonden, moet je nogmaals heel precies controleren dat wat je zou moeten zien echt is wat te zien is Besteed bijzondere aandacht aan:  wat zich onder de glazen bol bevindt (bijv. Een rubberen band of iets dergelijks), ongewenste spiegelbeelden en reflecties op het oppervlak van de bal, niet alleen in de bal en op de achtergrond Ook: vermijd foto's met het gebruik van de flits. Dit wordt weergegeven als een lichtpuntje in de bal. 

WAARSCHUWING: De glazen bol is een soort super vergrootglas. In zonlicht kunt u zich zeer snel verbranden. Bovendien kunnen ontvlambare zaken zoals droge planten, stof en papier zelfs worden ontstoken. Houd hiermee rekening.  

Tips - de beste onderwerpen voor lensballen

Je kunt overal met je lensbal geweldige foto's maken. Creativiteit is bijna onbeperkt. Het maakt niet uit of je in de natuur bent, in je studio, in steden, in het water of foto's maakt van objecten en mensen. Maar er zijn enkele tips en onderwerpen die vooral het effect en de surreële atmosfeer van een glazen bol benadrukken.

Prachtige onderwerpen voor glazen balfoto's:

 • Uitgebreide oppervlakken met geïsoleerde hoge punten (bijvoorbeeld: de Taj Mahal, marktplaatsen met kerktorens, een schip op open zee en open plekken in het bos)
 • Zonsondergang op het water
 • Geometrische vormen en architectuur
 • Interieurfoto's in lange gangen met hoge plafonds
 • Hangbruggen
 • Gebouwen op bergtoppen
 • Expert tip: Licht produceert prachtige, ronde, wazige gebieden op de glazen bol (bokeh effect)
Voorraad status:
Op voorraad in winkel
Levertijd:
Binnen 24 uur in huis
Actie van € 34,99 nu € 24,99
Vandaag besteld voor 23:59 uur, morgen in huis
Betalen met iDEAL en Bancontact (Mister Cash)